Over Anton de Mooij

Anton de Mooij

“Ik hou van groen en wil de natuur dichter bij de mensen brengen.”


Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik in Valkenburg. Als zoon uit een bloemenfamilie is het werken met groen mij met de paplepel ingegoten. Maar het veilingleven of doordeweeks op de vrachtwagen zitten om in het buitenland bloemen te verkopen, zag ik niet zitten. Ik ben een buitenmens en een natuurliefhebber. Al vrij snel wist ik dan ook wat ik wel wilde zijn: hovenier.  

In 1998 ging ik aan de slag bij hoveniersbedrijf A. Moerkerk. Negen jaar later kon ik het bedrijf overnemen. Ondanks de crisisjaren die vlak na de overname volgden, heb ik het bedrijf verder uitgebouwd. Inmiddels heb ik drie tuinmannen in dienst. 

In het jaar dat het bedrijf tien jaar bestond, heb ik mijn nieuwe logo geïntroduceerd. Met passende slogan: De Mooij Hoveniers, voor de Mooijste tuinen. Voor mij zijn dat tuinen die in balans zijn, met veel groen en tegelijkertijd voldoende ruimte voor een pad en een mooi terras. Voor het volledig dicht straten van je tuin, zonder groenvoorziening, moet je niet bij mij zijn. Ik hou van groen en wil de natuur dichter bij de mensen brengen.

Wij leveren groene, natuurlijke en vooral nette tuinen. Het zit ‘em bij ons in de afwerking: netjes gesnoeid, geen takjes die achterblijven. We denken met de mensen mee en geven advies. Dat betekent ook: eerlijk zijn als wij iets niet kunnen doen en samen nadenken over alternatieven.  Daarnaast is duurzaamheid voor mij als groenliefhebber heel belangrijk. Wij denken bijvoorbeeld na over creatieve vormen van wateropvang, groene zonnewering en als wij nieuwe tuinmachines aanschaffen overwegen we duurzame oplossingen: elektrische machines in plaats van machines met benzinemotoren.

tuinonderhoud

Elk seizoen brengt weer andere tuinwerkzaamheden met zich mee. Dat maakt ons werk heel erg afwisselend. Het bijhouden van een tuin is daardoor ook tijdrovend en het werk komt steeds weer terug. Wij willen mensen ontzorgen door hun het werk uit handen te nemen. Zodat zij na een drukke werkdag lekker met een biertje in de tuin kunnen zitten om tot rust te komen! 

Wat zeggen onze klanten:

Al ruim 8 jaar wordt onze tuin door Anton De Mooij bijgehouden

Levert uitstekend werk af. Top!!!

Anton heeft heel onze tuin gerenoveerd, eerst een plan gemaakt en prachtig uitgevoerd!

De Mooij Hoveniers

voor de Mooijste tuinen!